Belangrijke tips bij het maken van een afspraak


1. Boek niet één, maar een aantal afspraken.

Mijn agenda loopt vlug vol. Dat maakt dat het lang wachten is op een eerste of een volgende afspraak. Maak een aantal afspraken (bij voorkeur 6 of 8) op voorhand. Het is gemakkelijker een afspraak te annuleren dan dat het is om één bij te boeken.  

Doe het ook als je voor een eerste gesprek boekt. Dan ben je er zeker van dat niet nog eens maanden of weken moet wachten op het tweede gesprek.  Er is geen voorbehouden plaats voor intakes, geen wachtlijst en geen cliëntenstop. Dit is omdat ik geen agendabeheer doe. Als cliënt heb je de volle controle over je afspraken.


2. Controleer regelmatig mijn agenda.

Via de knop op de homepage kan je inloggen en kan je nakijken of er op een eerder moment plaats vrijgekomen is doordat er bijvoorbeeld iemand zijn afspraak geannuleerd heeft.


3. Ga luisteren bij mijn collega's.

Daar kan je heel zeker op korte termijn starten.
Je vindt hun contactgegevens hier.


De afspraken die je maakt, zijn niet vrijblijvend. Boek alleen een afspraak als je zeker bent dat je kan komen. Consultaties die minder dan 24u op voorhand geannuleerd worden, kunnen aangerekend worden.


Waar ? 


 • Praktijkadres: Huisartsen Oostveld, Oostveldstraat 65, Eeklo
 • Je moet niet aanbellen. Duw de deur open en neem plaats in de wachtruimte.
  Ik kom je daar ophalen.

Wanneer ?


 • Op donderdag- en zaterdagvoormiddag
 • Ten vroegste om 8:00, ten laatste om 12:00


Doelgroep


Jongeren en volwassenen vanaf 15 jaar. Zoek je hulp voor iemand die jonger is, dan kan hier terecht om de juiste adressen van collega's te vinden.


Hoe zit het met verslaggeving?


Het beroepsgeheim is vanzelfsprekend heel belangrijk. Er wordt niets gedeeld zonder jouw toestemming.

Als er bijvoorbeeld een evaluatie nodig is voor de huisarts dan kan dit pas na het derde gesprek.


Hoe maak ik een afspraak?


 • via de knop op de homepage.
 • Als dit niet lukt, mail me, whatsapp, SMS of bel me. Er zijn alleen maar afspraken mogelijk binnen het afsprakensysteem. Als je belt, zoeken we samen in het systeem naar de eerstvolgende mogelijkheid. Bellen betekent niet dat je eerder kan starten. 
 • In drukke periodes kan het lang duren voordat je kan starten. Bij andere psychologen in het meetjesland kan ze zeker eerder starten.  


Hoeveel kost een gesprek?


 • In de eerstelijnspsychotherapie betaal je 11 euro per gesprek of 4 euro als je een verhoogde tegemoetkoming hebt. Het eerste gesprek is gratis. Ook als je jonger dan 24 bent, is het gratis.
 • Als het tweedelijnsgesprekken zijn, kosten deze 50 euro per gesprek. Daar krijg je dan wel een deeltje van terug van de mutualiteit. In de tweede lijn bepaal je zelf hoeveel gesprekken nodig zijn.  
 •  Je kan cash of met payconiq betalen.

Hoeveel gesprekken kan je doen?


In de eerstelijnszorg is het aantal gesprekken beperkt.  In principe is er een maximum van 8 gesprekken per jaar, startend vanaf de datum van het eerste gesprek. In sommige gevallen kunnen we tot maximum 20 gesprekken per jaar gaan. Op deze website van het RIZIV vind je meer informatie.
In de tweedelijnszorg is het aantal sessies onbeperkt. Hier hanteer ik graag het principe "Zo lang als nodig. Zo kort als mogelijk."

  unsplash