1. Boek niet één, maar een aantal afspraken.
Mijn agenda loopt vlug vol. Dat maakt dat het lang wachten is op een eerste of een volgende afspraak. Maak een aantal bijvoorbeeld 5 of 6 afspraken op voorhand. Het is gemakkelijker een afspraak te annuleren dan dat het is om één bij te boeken.
Doe het ook als je voor een eerste gesprek boekt. Dan ben je er zeker van dat niet nog eens maanden of weken moet wachten op het tweede gesprek. Er is geen voorbehouden plaats voor intakes, geen wachtlijst en geen cliëntenstop. Dit is omdat ik geen agendabeheer doe. Als cliënt heb je de volle controle over je afspraken.
2. Controleer regelmatig mijn agenda.
Misschien is er iemand die zijn of haar afspraak geannuleerd heeft.
3. Ga luisteren bij mijn collega's.
Daar kan je heel zeker op korte termijn starten.
Je vindt hun contactgegevens hier.
De afspraken die je maakt, zijn niet vrijblijvend. Boek alleen een afspraak als je zeker bent dat je kan komen. Consultaties die minder dan 24u op voorhand geannuleerd worden, kunnen aangerekend worden.
Jongeren en volwassenen vanaf 15 jaar. Zoek je hulp voor iemand die jonger is, dan kan hier terecht om de juiste adressen van collega's te vinden.
Het beroepsgeheim is vanzelfsprekend heel belangrijk. Er wordt niets gedeeld zonder jouw toestemming.
Als er bijvoorbeeld een evaluatie nodig is voor de huisarts dan kan dit pas na het derde gesprek.
In de eerstelijnszorg is het aantal gesprekken beperkt. In principe is er een maximum van 8 gesprekken per jaar, startend vanaf de datum van het eerste gesprek. In sommige gevallen kunnen we tot maximum 20 gesprekken per jaar gaan. Op deze website van het RIZIV vind je meer informatie.
In de tweedelijnszorg is het aantal sessies onbeperkt. Hier hanteer ik graag het principe "Zo lang als nodig. Zo kort als mogelijk."